Blog

Zomermarkten op Texel

Geschreven door Bob Sleeman

Lekker over een markt strúúnen, dat is voor vele een groot genot. Veel mensen gaan dan ook lekker na het wandelen over een markt even een kopje koffie of thee drinken om even bij te komen. Op Texel is er in de zomer bijna elke dag wel een markt te vinden in één van de prachtige dorpen. Hieronder vind je de dagen dat er markten zijn en in welk dorp je de markt kunt vinden.

Maandag

Den Hoorn
In de schuren aan de Witteweg 3 in Den Hoorn is op maandag van 13.00 tot 16.00 uur een leuke rommelmarkt. De opbrengst is voor het onderhoud van het prachtige Hoornder kerkje.

Den Burg
Iedere maandagmorgen is er tot 14.00 een markt in Den Burg op de Groeneplaats, in de Parkstraat en de Binnenburg.

Dinsdag

De Koog
In de maanden juli en augustus heeft De Koog een braderie op dinsdag van 12.00 – 19.00. Wat heel speciaal is aan deze braderie is de gratis kinderattracties die je er kunt vinden. Natuurlijk is de braderie erg gezellig en kan je een rondje lopen over de Nikadel en de Dorpsstraat.

Woensdag

Den Burg
In de maanden juli en augustus worden er diverse zomermarkten in Den Burg georganiseerd. De markten zijn van 11.00 tot 17.00 uur in het centrum van Den Burg. De thema’s van de markten verschillen per markt, zodat je iedere keer verrast wordt!

Bekijk hier de thema’s!

Donderdag

De Cocksdorp
Iedere donderdag in juli en augustus in de Kikkertstraat in De Cocksdorp wordt van 12.00 tot 19.00 uur de Durpermarkt gehouden. Met allerlei soorten kraampjes, eten, drinken en amusement.
Buiten het hoogseizoen is de Durpermarkt op zaterdag.

Den Hoorn
Hoornder donderdag is iedere donderdag in de maanden juli en augustus van 13.00 uur tot 18.00 uur. Met lekkernijen en handelswaar in de Herenstraat.

Vrijdag

Oudeschild
Op de haven van Oudeschild is in de maanden juli en augustus iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 16.30 uur De Havenmarkt. Op deze markt geven hobbyisten informatie over vis en de visserij en er is de mogelijkheid verse vis te kopen.

Zaterdag

De Cocksdorp
Zoals we eerder al zeiden wordt de durpermarkt iedere zaterdag buiten het hoogseizoen in de Kikkertstraat in De Cocksdorp gehouden. Van 11.00 tot 15.00.

Oosterend
In het centrum van Oosterend staan rondom de kerk gezellige kramen waar diverse producten verkocht worden. Ook kan je een kijkje nemen bij de ‘kleedjesverkoop’, waarbij jong en oud hun ‘rommeltjes’ verkopen. De markt in Oosterend vind plaats op 7 en 21 juli en 4 en 18 augustus, vanaf 10.00 uur.

Bron: Maandag Markt Den Burg

Vond je dit artikel nou handig? Deel dit artikel dan met al je TexelVrienden!