Winkelen

Zilt & Zo

Geschreven door Dennis van der Kooi

Van knuffelschaapjes tot handtassen, van kinderkleding tot woonaccessoires: bij Zilt & Zo in De Koog is altijd wat te vinden. Het is een winkeltje om lekker te snuisteren en dat is dan ook wat de klanten er komen doen.

Die klanten komen daar vaak al jaren en kennen de geschiedenis van Zilt & Zo: begonnen als De Boutique, inmiddels al 30 jaar een vaste waarde in het dorp, met altijd schappen vol bijzonders. Waar dit ooit een echt verzamelaarswinkeltje was, is de focus wel verlegd naar woonartikelen en mode, maar de lol van het zoeken naar leuke “jutjes” is gebleven.

Wat ook gebleven is, is de familieband: Zilt & Zo is een echt familiebedrijf, zoals er zovelen zijn in De Koog en op Texel. Soraya van der Meer nam de winkel in 2006 over van haar ouders. Daarvoor had ze al de nodige ervaring opgedaan als etaleur. Tien jaar woonde Soraya, geboren en getogen in De Koog, aan de “Overkant”, maar inmiddels is ze dus weer terug op Texel en kan ze de ideeën die ze daar opdeed kwijt in haar Koger winkel. Ze runt de zaak nu samen met haar partner David Beukers.

Zilt & Zo is behalve een gewone “fysieke” winkel ook een webshop. Wie daar rondklikt krijgt al een idee van het brede assortiment. Mooie kinderkleding van merken als Retour en Noppies, trendy accessoires van Zebra en X-Works, prachtige woonaccessoires, maar ook echt Texelse servetten van eigen ontwerp, pluche zeehondjes, lichtjes van Texel en al die andere zilte klassiekers. Voor de eigen ontwerpen werkt Zilt & Zo veel samen met Happy Horse – kinderen zijn bijvoorbeeld gek op de schapentutdoekjes. Voor jong en oud dus – Zilt & Zo is er voor iedereen die graag terugkeert op Texel.

Bekijk de website hier!