Accommodaties

Villa Verhuur Texel

Geschreven door Dennis van der Kooi

Al drie generaties van de familie Zoetelief zetten zich in voor hun onderneming, Villa Verhuur Texel. Dat laat meteen zien dat er in dit familiebedrijf niet stilgezeten wordt. Villa Verhuur Texel heeft het getij dan ook mee: juist naar luxe vakantiewoningen in een rustige omgeving is op Texel heel veel vraag. De moderne toerist stelt immers veel meer dan vroeger prijs op comfort. De tijd van „badgasten” die in de omgebouwde bijkeuken hun eerste Texelvakantie meemaakten ligt wel achter ons.

Gerard Zoetelief is een echte Texelaar, zijn vrouw Ria een geboren „Overkanter” die voor Gerard naar Texel kwam. Zij zijn de oprichters van Villa Verhuur Texel. Gerard heeft die spreekwoordelijke twee rechterhanden en bouwde de eerste villa’s dus zelf. Ria zorgde voor de gezellige en comfortabele inrichting. Hun ervaring in de horeca hielp daar natuurlijk bij, ze wisten toen al goed wat de bezoekers van Texel op prijs stellen. Zo werd door Gerard en Ria letterlijk de fundering gelegd van het familiebedrijf.

Inmiddels worden Gerard en Ria bijgestaan door hun zoon Gerbrand en schoondochter Christine en door hun kleindochter Jetteke. Jetteke is verantwoordelijk voor Villapark Waddenstaete, terwijl Gerbrand en Christine de parken Bleekerscoogh, Het Buitenhof, Landleven en De Witte Hoek onder hun hoede hebben genomen. Het voordeel van een familiebedrijf is dat de gasten vertrouwd zijn met alle gezichten. Veel gasten komen dan ook al jaren terug, sterker nog: ook hier zie je dat er inmiddels meerdere generaties zijn die trouw blijven komen. Want Texel blijft trekken, dat is na al die jaren niet minder geworden!