Activiteiten

TX44 Waddencruise

Geschreven door Dennis van der Kooi

De TX44 is een bekende verschijning in de Oudeschilder haven en op het Marsdiep. Menig Texelaar denkt bij dit schip nog meteen aan schipper Adri Hutjes, maar die heeft zijn schuit toch echt verkocht. Nu staan Karin en Erik Rossing aan het roer.

Hoewel ze geen onbekenden zijn op Texel, waren ze eerder nog ondernemer in Drenthe, waar een restaurant werd uitgebaat. Nu wonen ze in Oudeschild en zetten ze de rondvaarten van de TX44 op hun eigen manier voort.

De TX44 ziet er anders uit dan de gewone kotters: het is een comfortabel schip, met een grote keuken aan boord en volop zitplaatsen. Wie met de TX44 het ruime sop kiest, is ook echt te gast, want bij de Rossings word je in de watten gelegd, daar zorgt hun ervaring als restauranthouder wel voor. De boot is bijvoorbeeld rolstoelvriendelijk. Het interieur wordt flink opgeknapt, om de gasten ook echt het comfort te bieden dat bij een goede maaltijd hoort.

Toch blijft het wel echt varen, dat staat voorop: de zee proef je, ruik je en zie je. Bijzonder aan de route van de TX44 is dat het water voor de Razende Bol wordt bereikt, waar je een goed zicht hebt op de vele zeehonden die daar liggen. Twee soorten: grijze zeehonden en gewone zeehonden. Maar de opvarenden krijgen niet alleen zeehonden te zien, de tocht gaat verder langs de kust van Den Helder en uiteindelijk gaat de TX44 de marinehaven in. Zo worden de twee uitersten van het Marsdiep, de ongerepte natuur enerzijds en de moderne haven anderzijds, beide onder de aandacht gebracht tijdens een rondvaart die met recht een “waddencruise” heet.

Bekijk de website hier!