Activiteiten

TukTuk Express

Geschreven door Dennis van der Kooi

Texel is Nederland in het klein, wordt wel gezegd, maar ‘t is meer dan dat: wie goed kijkt komt hier de hele wereld tegen. Het typische geluid van een TukTuk verwacht je eerder in Azië, maar sinds 2008 hoort het net zo bij Texel als meeuwen, scholeksters en schapen.

In dat jaar begon Anita Huisman, een Overkanter uit Enschede, met haar bijzondere onderneming – een Tukker met TukTuks! Voordat ze zich op Texel vestigde, werkte Anita een tijdlang als reisleidster. Werken in het toerisme, dat wilde ze op Texel graag ook weer doen, op voorwaarde dat ze dan wel iets níeuws toe zou kunnen voegen. Ze speelde lang met het idee van een soort safari op z’n Texels – dus op kleinere schaal. Maar wat is de Texelse variant van ‘n jeep? Uiteindelijk vond ze die in de TukTuk: klein, eigenzinnig en toch werelds. Eigenlijk past de TukTuk perfect bij Texel…

De TukTuks die op Texel rijden zijn Europese TukTuks, van Italiaanse makelij. Met het Texelse klimaat hebben ze geen enkel probleem, er is er nog nooit één omgewaaid; de hellingen van de Hoge Berg komen ze moeiteloos over. Anita begon met tien TukTuks, inmiddels heeft ze er 24 staan. Zo kan ze er altijd 20 verhuren en er een aantal als reserve achter de hand houden. Het zijn er dus altijd precies genoeg – er hoeven geen TukTuks meer bij.

Bekijk de website hier!