Blog

TukTuk Express: Al veertien jaar TukTuk-geluk op Texel

Geschreven door Dennis van der Kooi

Nog eens een tochtje met de Tuktuk over Texel? Wie het al eens heeft beleefd, is vast niet vergeten hoe leuk het is. „Je verleert het nooit,” zegt Anita Huisman – dus niets houdt je tegen! De slingerende weggetjes over het golvende Texelse land zijn nog mooier als je er met de Tuktuk overheen glijdt. Je voelt elk bochtje en hoort de zeewind over het dak razen. Het lage land achter de dijk, de stoere „Hoge Berg” bij Den Burg, de duinen aan de horizon… Een heerlijk Texels avontuur is het, en dat keer op keer.

„Veel mensen komen terug,” vertelt Anita, sinds jaar en dag de drijvende kracht achter de karakteristieke wagentjes. „En tegelijk krijg ik ook veel nieuwe aanmeldingen, het blijft trekken.” Een wereldreis naar Azië zit er nog even niet in, dus dan zijn de Texelse tuktuks een mooi surrogaat. „Het zijn Italiaanse tuktuks,” helpt Anita ons uit de droom, „van het merk Piaggio. Niet zo exotisch als het lijkt.” Sterker nog: de Texelse tuktuks zijn er al veertien jaar, ze horen inmiddels gewoon helemaal bij het eiland. De schapen kijken er allang niet meer van op als de tuktuks in kolonne tussen de tuunwoaltjes door de heuvel op brommen.

Een TukTuk besturen kan iedereen met een rijbewijs. Wie het voor het eerst doet, wordt door Anita enthousiast op weg geholpen. Het is niet moeilijk, het is wél even wennen. Anita organiseert van alles voor haar TukTuk-chauffeurs. Er zijn safari’s, rally’s en geheel verzorgde dagjes Texel. De TukTuk brengt je immers zowat overal… Het startpunt is het havendorp Oudeschild, net achter de dijk. Daar weten niet alleen ervaren TukTuk-rijders TukTuk Expres te vinden, maar ook groepen die eens iets helemaal nieuws willen ervaren. En dat het hele jaar door.

Bekijk hier meer informatie over TukTuk Express!