Restaurants

Strandhuus

Geschreven door Dennis van der Kooi

Een echt strandpaviljoen, waar je nog op blote voeten op houten planken binnen komt lopen, dat is het Strandhuus. Een paviljoen op sien Tessels dus! Aan het roer staat Ivonne Boom, die aan dit noordelijke stukje strand ook Paal 28 uitbaat.

Dat laatste paviljoen staat op het droge duin, maar het Strandhuus staat nog echt op palen, direct aan zee. Iedere winter wordt het afgebroken om de najaarsstormen de ruimte te geven, ieder voorjaar keert het terug. Het is een fenomeen dat meer en meer lijkt te verdwijnen, maar hier blijft deze strandtraditie nog in ere.

Ivonne heeft het afbreken en weer opbouwen inmiddels al 23 keer meegemaakt. De geboren Tesselse doorliep de hotelschool en kon daarna dit paviljoen overnemen en wil er niet meer weg. Iedere zomer – dit jaar op 2, 3 en 4 augustus – organiseert ze er Caribbean on the Beach, een vrolijk Caribisch evenement waarin het eilandgevoel helemaal tot z’n recht komt.

Een strandpaviljoen op sien Tessels, dat betekent ook: een gemoedelijke sfeer, “niet van dat massale”. Daar ligt de grote aantrekking van het Strandhuus. Hier kom je om lekker neer te ploffen op een zitzak met een gin-tonic in je hand en in je hoofd het voornemen om voorlopig niet meer uit die zitzak weg te gaan. De zee blijft de hele dag mooi en ondertussen wordt er door het team van het Strandhuus goed voor je gezorgd. Je kunt er terecht voor een verfrissende cocktail, een stevig glas bier, een goede maaltijd en verder dus die gezelligheid van een echte strandtent.

Bekijk de website hier!