Blog

Landgoed Springtij: altijd vertrouwd

Geschreven door Dennis van der Kooi

Landgoed Springtij is typisch zo’n plek waarvan je hoopt dat alles er altijd blijft zoals het is. De comfortabele huisjes met het weidse uitzicht, de ideale ligging nabij De Koog en het strand, de gemoedelijke sfeer… Een vakantie op Landgoed Springtij is een beetje thuiskomen. Geen wonder dus dat veel van de gasten elk jaar weer terugkeren op hun vertrouwde landgoed, waar ze welkom worden geheten door de familie Kikkert.

Behalve bekende gezichten ziet Petra Kikkert ook veel nieuwe mensen, want Texel is in trek. „We liggen net buiten De Koog, dus mensen weten ons goed te vinden,” verklaart ze de populariteit van haar kleinschalige vakantiepark. Je wandelt vanaf Landgoed Springtij inderdaad zo de levendige badplaats in, maar op het parkje zelf is het heerlijk rustig. In het voorjaar zie je er de bollen bloeien, in de zomer strijkt de verkoelende wind vanaf het open land over de rode daken van de huisjes. De duinen nodigen het hele jaar door uit tot lange wandelingen. En altijd is er natuurlijk de zee.

„De gasten komen voor de combinatie van het strand, de natuur en de rust met het dorp om de hoek,” weet Petra. „Maar ze komen ook voor de sfeer.” De kleinschalige opzet en de vele vaste gasten zorgen ervoor dat ook de sfeer op het park nog „echt Texels” is en daaraan zijn de bezoekers van het vasteland net zo gehecht als de eilanders zelf.

Het landgoed heeft een lange geschiedenis. Zoals veel van de kleinschalige parkjes op Texel begon ook Landgoed Springtij heel bescheiden en is het daarnaast steeds gemoderniseerd. De beheerders zorgen er immers voor dat het de gasten aan niets mankeert. „Maar veel verandert er niet hoor,” zegt Petra. En dat is precies wat de liefhebbers van Landgoed Springtij het liefste horen.

Klik hier voor hun bedrijfspagina!