Restaurants

Quinty’s

Geschreven door Dennis van der Kooi

Het is een begrip in De Koog, Quinty’s. Waar komt de naam Quinty’s vandaan? Veel gasten weten het wel en het is ook helemaal geen geheim: Quinty is de oudste dochter van de oprichters. Ze was één toen het restaurant er kwam, haar broer was er nog niet eens.

Inmiddels is ook zijn naam – Kenzo – in het restaurant opgenomen, bijvoorbeeld in Kenzo’s Playground. Dat er in dit restaurant net ‘n beetje meer aandacht is voor kinderen wordt op die manier wel meteen duidelijk. Maar er is zeker meer dan dat.

Quinty’s mag dan op de kleintjes letten, het is, zeker voor Texelse begrippen, een groot restaurant. Die ruimte is ook nodig, want gasten weten Quinty’s zeker te vinden. Ze waarderen er de uitgebreide kaart, met klassiekers als steak en saté aan de ene kant, maar ook Mexicaanse nacho’s en Texelse minikroketjes; de eilander specialiteiten zijn natuurlijk niet vergeten. Hier is zeker veel te proeven! Bij veel gerechten kan bovendien worden gekozen voor kleinere of grotere porties, zodat er voor iedere trek wel iets te vinden is. En voor de dorst: Texelse likeuren, veel verschillende wijnen die per glas verkrijgbaar zijn, 25 verschillende bieren… Het is er allemaal.

Kinderen houden van proeven en ze vinden dan ook zeker iets van hun gading in de kindermenu’s. Toch is hun spanningsboog vaak kort, ze raken snel afgeleid, en om ze dan maar een telefoon in handen te drukken… Niet bij Quinty’s! Het kinderentertainment is hier een ware specialiteit van het huis. Er zijn voorstellingen in het eigen theatertje, er komen clowns, er zijn allerhande spellen en vooral: er is ruimte. Quinty’s was al groot en met de jaren is de kinderhoek alleen maar verder vergroot. De jeugd heeft de toekomst, zegt het spreekwoord; bij Quinty’s heeft de toekomst alle ruimte!

Bekijk de website hier!