Restaurants

Paal 28

Geschreven door Dennis van der Kooi

De warme zomer van 2019 is nu wel achter de rug, Paal 28 is klaar voor de winter. Dat betekent voor Ivonne Boom en haar team dat het Strandhuus, het paviljoen direct aan zee, weer wordt afgebroken. Alle gezelligheid concentreert zich nu in het vaste paviljoen „Paal 28”. Dat is ook in de winter open, van half tien tot half tien; alleen in januari is Paal 28 een tijdje dicht voor onderhoud en in november en december zijn ook de maandagen en dinsdagen vrije dagen, tot de kerstvakantie begint.

De hele winter open zijn is een ervaring op zich. De zware herfststormen maken het werken aan het strand toch een beetje avontuurlijk. Ivonne geniet er van als de wind om het paviljoen ruist. De golven grijs als steen, schuimkoppen tot aan de horizon, het helmgras plat tegen het duinzand aan: dat is pas weer! Binnen in Paal 28 is het dan heerlijk warm bij de houtkachel. De morgen na de storm laten de jutters zich de snert goed smaken. Warme chocolademelk, glühwein: het hoort bij het koude seizoen, dat echt wel z’n eigen bekoring heeft…

Zes weken voor Pasen beginnen Ivonne en haar team weer met het opbouwen van het Strandhuus. Voor het strand bij Paal 28 is dat zoiets als de narcissen elders op het eiland: een voorbode van de lente. In april gaat het Strandhuus dan weer open en zorgen de twee paviljoens samen voor de sfeer op dit bijzondere strand, midden in de natuur, maar nooit ver weg van het huiskamergevoel.