Winkelen

Mucho Para Poco

Mucho Para Poco De Kogerstraat in Den Burg is een even bescheiden als gezellig winkelstraatje. Het is niet de drukste van de Burger straten, maar doordat er aan het einde veel fietsers parkeren zit er toch altijd wel “de loop in”. In dit straatje vinden we ook Mucho Para Poco, een gezellig modezaakje met bescheiden prijzen.

De winkel is laagdrempelig. Van kleine tot grote maten kan men hier terecht, maar ook voor leuke accessoires. Mucho Para Poco heeft voor vaste klanten ook een klantenkaart. Wie bij Mucho Para Poco winkelt raakt als vanzelf in gesprek met de eigenaresse Astrid van Groeningen. “Als mijn klanten geen goedendag zeggen, dan zeg ik het wel,” vertelt Astrid. Het sociale contact maakt het vak leuk, weet ze, daar geniet ze van. In haar winkel komen er iedere dag weer andere verhalen voorbij, van andere mensen.

Het is eigenlijk maar moeilijk voor te stellen dat Astrid hiervoor nog als secretaresse werkzaam was. De ommezwaai kwam pas na haar vijftigste. Ze begon met enkele kledingrekken in andere winkels, waar anderen het praatje deden – “shop-in-shop”. Ook stond ze wel op markten, bijvoorbeeld op de Texelse markt. Daar hoorde ze van het pandje in de Kogerstraat en waagde ze de stap naar een eigen modezaak. Inmiddels woont ze in Den Burg en heeft ze het eerste volle jaar achter de rug: de drukte van de zomer, de relatieve rust van de winter, maar het hele jaar door dus die verhalen, en dat plezier!

Bekijk de website hier!