Winkelen

Modehuis Moerbeek

Geschreven door Dennis van der Kooi

In de Parkstraat in Den Burg bevindt zich een modezaak met een lange geschiedenis: Modehuis Moerbeek. Al meer dan een eeuw is dit een echt familiebedrijf – het werd opgericht in 1908. De huidige eigenaar, Ingmar Moerbeek, mag het modehuis sinds de jaren 90 zijn winkel noemen.

Uiteraard heeft ook Ingmar de bekende veranderingen gezien: het toeristenseizoen is langer gaan duren en er komen ook merkbaar meer mensen. De mode veranderde mee: toeristen kopen niet alleen maar zomermode, maar zijn er ook in het voor- en naseizoen. Wat Ingmar ook mooi vindt om te zien is hoe de mode persoonlijker en minder formeel geworden is: nu komt iemand van 70 ook gewoon voor een spijkerbroek. Die vernieuwing zie je zelfs het sterkst in de herenmode. Dat houdt het vak interessant.

De klanten van Modehuis Moerbeek komen overal vandaan – het zijn voor een deel Texelaars, maar voor een groot deel ook toeristen. Sommige zien het modehuis als een reisdoel op zich. Ieder seizoen hangt er een mooie, met smaak en precisie samengestelde collectie, bestaande uit ruim vijftig verschillende merken. Daaronder zijn damesmerken als Para Mi, Opus en Gerry Weber; voor de heren zijn er merken als Vanguard, Meyer en Baileys. Verder is er voor dames en heren het outdoormerk Regatta.

Maar het zijn niet alleen de merken waarvoor de mensen komen. De persoonlijke sfeer in de winkel, het hoge niveau van service en de tijd die er voor de mensen gemaakt wordt zijn minstens zo belangrijk, misschien wel het belangrijkste. Mensen weten dat ze hier bij een vast team van gespecialiseerde verkopers zijn, ze weten ook dat hun broek versteld kan worden, dat vakmanschap houdt men hier in ere. Ze weten, kortom, dat ze goed zitten, met mode die goed staat.

Bekijk de website hier!