Accommodaties

Landgoed hotel Tatenhove

Geschreven door Dennis van der Kooi

Net buiten de reuring van De Koog, maar nog middenin alles wat deze badplaats zo aantrekkelijk maakt – de duinen, het bos, de natuur – ligt, op maar een kilometer van het strand, landgoed hotel Tatenhove.

De geschiedenis ervan gaat terug tot 1934, toen de familie Tatenhove hier een klein pension begon, maar het huidige landgoed is sinds 2001 in het bezit van de familie Van der Spek. De broers Joram en Ansgar van der Spek runnen het hotel samen met een vast team.

Net als andere Koger hotels met zo’n lange geschiedenis kan hotel Tatenhove trots zijn op de vele terugkerende gasten. Ze vinden op het landgoed alles wat ze zoeken: rust, natuur, de grote vijver en de dieren die daarbij horen, de zon op het balkon… Tatenhove is een plek om heerlijk uit te rusten en dat doen de gasten er dan ook graag. Een bijzondere troef van Tatenhove is het restaurant. Daar zwaait chefkok Joram de scepter en dat doet hij op geheel eigen wijze. Geen dag is er hetzelfde, er worden steeds andere gerechten bereid, met de meest uiteenlopende ingrediënten.

Gasten laten zich verrassen door dit dagmenu – waarbij er uiteraard wel naar hun eigen wensen en mogelijke allergieën geluisterd wordt. Deze menu’s zijn een belevenis op zichzelf. Ze zijn er overigens niet alleen voor de gasten zelf, ook andere geïnteresseerden kunnen een tafeltje reserveren. Wie houdt van een eigenzinnige keuken op hoog niveau moet dat zeker doen.

De broers en hun collega’s werken er natuurlijk hard voor – met alle plezier. Als de zon ondergaat en de dag voorbij is, weten ze dat er door iedereen op Tatenhove van die dag genoten is. Dat geeft voldoening.

Bekijk de website hier!