Activiteiten

Kooiman Tweewielers

Geschreven door Dennis van der Kooi

Kooiman Tweewielers is een begrip op Texel. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1961. Grondlegger Piet Kooiman begon ooit met verhuur van fietsen, tientallen jaren later is het bedrijf uitgegroeid naar een gerenommeerde rijwielzaak. Met veel kennis, ervaring, service en een breed assortiment (sportieve) fietsen en accessoires.

Al jaren een vertrouwd adres en voor velen ‘om de hoek’. Rob Kooiman zit al 25 jaar in de zaak. Zijn broer Edo kwam in 2016 de zaak versterken. En inmiddels zijn er nog twee personeelsleden bij gekomen. Bedrijfsleider Mark Kos en zus Anna Simone Kooiman. Ieder heeft elk zijn of haar specialisme. Voor Rob zijn dat de elektrische fietsen. Rob: “E-bikes hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Mensen, ook jongeren, zijn daardoor veel meer gaan fietsen.”

Kooiman Tweewielers heeft een heel breed assortiment: stads- sportieve en elektrische fietsen (ook atb), mountainbikes en racefietsen. “We zijn de laatste jaren enorm gegroeid. We hebben met de komst van Mark ons ook gespecialiseerd op mountainbike- en racegebied.”

Het bedrijf heeft zich ook digitaal goed op de markt gezet. “We willen de toeristen ontzorgen. Dat betekent dat we de fietsen brengen en halen naar de accommodatie. De fietsen kunnen digitaal gereserveerd worden. En als de mensen op Texel arriveren, staat de fiets klaar. En aan het eind van de vakantie halen wij de fiets weer op. Een service voor onze gasten.”

Bekijk de website hier!

Mountainbiken met gids over Texel

Op zoek naar een sportief uitje en actieve middag voor uw bedrijfsuitje of vrijgezellendag? Ga mountainbiken op Texel onder begeleiding van onze gids! Deze neemt je mee voor een fraaie fietstocht naar de mooiste plekjes op het eiland op het niveau dat passend is voor alle deelnemers uit de groep. De gids kiest voor een veilige route, waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen aan de mountainbiketocht. Je kunt bij ons ook mountainbiken met gids als je beschikt over een eigen mountainbike. Bij laag water kunnen we natuurlijk ook een prachtige strandrit maken langs de Noordzee. Heerlijke genieten van de prachtige natuur.

Bekijk het mountainbiken met gids hier!