Blog

Deze dingen komen je goed van pas als je op vakantie gaat naar Texel

Geschreven door Dennis van der Kooi

Wachttijden, parkeren, openbaar vervoer en een bed. Het is handig om te weten hoe dat hier werkt en hoe je dit het beste regelt. Bekijk het hieronder.

Texelvignet: parkeren op Texel

Met een Texel e-vignet kan je onbezorgd parkeren in de dorpen en bij de strandslagen. Een dagkaart kost € 7,50 en een weekkaart € 15,-. De weekkaart is 8 dagen geldig. Je kunt ook een Texel e-vignet 2018 kopen voor de periode van 1 december 2017 tot 1 februari 2019 voor € 20,-. Klik hier om er één aan te schaffen.

TESO ticket(s) voor minder wachttijd

Bij het online bestellen van een ticket heb je zomaar een boot eerder omdat je dan door de automatische poortjes kan. Klik hier om een ticket te bestellen.

Texelhopper

Het OV op Texel bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die u moet reserveren. Buslijn 28 rijdt tussen de veerhaven, Den Burg en De Koog. Kleine busjes brengen u van en naar circa 130 haltepalen. Klik hier om een hopper te bestellen.

Reserveer op tijd je overnachting

Texel is een heel populair eiland en dat kan ervoor zorgen dat op het laatst een bestemming regelen heel veel stress met zich meebrengt. Zorg er dus voor dat je dat op tijd regelt.

Jas en een zonnebril

Je kan één van de twee nodig hebben, of allebei tegelijkertijd!

Deel dit artikel met al je TexelVrienden zodat zij ook niet voor verrassingen komen te staan!