Restaurants

Inn de Knip

Geschreven door Dennis van der Kooi

Midden in Den Hoorn stond vanouds een bankgebouwtje. De mensen die na een bezoek aan die bank naar buiten kwamen zeiden tegen mekaar: “Zó, dòt hèwwe we weer in de knip…” – en dat werd gehoord door Janien de Bruijn, die met haar vrienden op hetzelfde pleintje zat.

Deze Hoornder dame opende in 2008 samen met Irene Penha, bekend van kapsalon Qnipp, een café in die oude bank en de naam lag toen letterlijk voor het oprapen. In de loop der jaren groeide Inn de Knip uit tot een plaatselijk fenomeen. Het tienjarig bestaan werd in 2018 gevierd, in 2019 kwam de nieuwe serre gereed. Klaar voor de toekomst!

Inn de Knip is een dorpscafé, maar wie binnenstapt merkt meteen dat het nog veel meer is. Het interieur bijvoorbeeld, dat zul je niet gauw vergeten. In ieder hoekje is wel wat bijzonders te zien. Toen Janien en Irene hun café openden, wilden ze nadrukkelijk iets dat “anders dan anders” was. Interieurontwerper Jan Daniëls schiep voor hen dit eclectische interieur, dat de sfeer oproept van een ouderwetse Texelse huiskamer en je tegelijk op wereldreis neemt.

Zowel Hoornders als badgasten zijn hier stamgast. Ze genieten samen van wat het dorp te bieden heeft: het lamsvlees van Goënga, de kaas van Wezenspyk, de melk van Novalis… Voor de echte liefhebber is er Texelse pruimenlikeur uit ‘t Horntje. Zo komen wereldse smaken samen in een dorpskroeg zoals maar één dorp die hebben kan…

Bekijk de website hier!