Accommodaties

Hotel Het Uilenbos

Geschreven door Dennis van der Kooi

Tegenwoordig zien we het toerisme op Texel als iets heel vanzelfsprekends. Het hoort bij het dagelijks leven. Ooit was dat anders: toen de eerste “badgasten” kwamen, verhuurden Texelaars kamertjes in hun eigen huis. De kinderen sliepen dan maar even in de bijkeuken of de garage…

Zo ging het ook bij Lisette Halsema thuis. In de jaren ’90 besloten haar ouders om de stap naar een echt hotel te maken en in 1995 opende Hotel Uilenbos in De Koog z’n deuren. Toen Lisettes ouders met het hotel begonnen, hielpen zij en haar man Bert Gort al geregeld een handje mee. Dat was leuk werk en ze leerden op die manier ook al veel van de gasten kennen die er nu nog komen. Het sprak vanzelf dat Bert en Lisette het hotel over zouden nemen en inmiddels is het hun thuis. Letterlijk zelfs: ze wonen er, ze koken in de keuken van het hotel, ze ontvangen hun vrienden in de ontbijtzaal. Als er iets aan de hand is in hun hotel weten ze het meteen.

De gasten in Hotel Uilenbos krijgen alle luxe die ze van een hotel verwachten, maar de huiselijke sfeer van de begintijd is gebleven. Daarom zijn er ook zo veel terugkerende gasten. Als een gast een jaartje wegblijft, vragen de andere Kogers aan Bert en Lisette wat er loos is. De persoonlijke benadering is de grote kracht van Hotel Uilenbos en dat moet vooral zo blijven, vinden Bert en Lisette. Het hoeft niet groter, het hoeft niet anders, het voelt juist goed zoals het nu is!

Bekijk de website hier!