Blog

Deze 3 activiteiten moet je gedaan hebben als je naar Texel komt!

Geschreven door Dennis van der Kooi

Kom jij van de zomer naar Texel en zit jij nog een beetje in dubio wat jij gaat doen als je eenmaal bent aangemeerd op het Ibiza van het noorden? Bekijk dan onderstaande 3 activiteiten om zodoende inspiratie op te doen!

Juttersmuseum Flora

Bij het Juttersmuseum Flora vind je een diversiteit aan strandvondsten van meer dan 75 jaar! Beleef bij het Juttersmuseum de stoere wereld van het strandjutten, het loods-en reddingwezen en de visserij. In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend diverse films vertoond over scheepsstrandingen, reddingsacties en de jutterij. Ook vind je vele bijzondere voorwerpen op het uitgebreide buitenterrein. Je vindt daar een knus museumcafé, een grote speeltuin en er zijn diverse spelletjes te doen, er is een leuke speurtocht door het museum, souvenirshop en er is een gezellige picknickplaats!

Bekijk de website hier: juttersflora.nl

TukTuk Express

Huur een TukTuk en ga op avontuur op Texel! De 24 TukTuk’s van Anita Huisman zijn te huur voor een dag of het hele weekend. Je kunt zo zelf rondtuffen op het eiland of meegaan met een safari of rally! Meer informatie daarover op de website.

Bekijk de website hier: tuktukexpresstexel.nl

Garnalenvissen op Texel met de TX10 & TX20

Herman van de TX20
Schipper Herman staat links op de foto. Die met die vrolijke lach, haha. Nee hoor, met Herman kun je echt pret hebben. Dat merk je al snel als je aan boord bent. Een rasechte Texelse visserman! Geboren en getogen in Oudeschild. Familie van Frido trouwens, maar ‘kouwe kant’. Vol stoere verhalen. En hij weet alles over De Waddenzee en het vissen. Laat Herman maar schuiven aan boord, daar is ie echt op z’n best.

Frido van de TX10
Schipper Frido herken je aan z’n rode overall. Ook al zo’n bink! En ook al z’n leven lang in de visserij. Vraag hem iets over vissen, Waddenzee of Texel en je krijgt antwoord. Desgewenst in het Duits. Let wel: visserman-Duits, dat is net zoiets als steenkolen-Engels. Hoe dan ook: Frido en Herman doen altijd hun best om hun gasten aan boord een fantastische ervaring te bezorgen. Zo nodig in het Japans of Russisch, hun service gaat ver. En het wordt er alleen maar gezelliger op.

Bekijk de website hier: garnalenvissenoptexel.nl

Meer lezen over deze bedrijven? Download dan ons gratis eBook hier!