Accommodaties

Camping Coogherveld

Geschreven door Dennis van der Kooi

Wie De Koog bezoekt, weet natuurlijk best dat hier veel toeristische voorzieningen zijn. Toch vinden veel mensen het een verrassing als ze ontdekken dat Camping Coogherveld middenin het dorp ligt: de tenten, caravans en chalets staan vlak achter de Nikadel, op een paar stappen van de Brink.

Het is het domein van Steffen Ruis en Marjon van der Reijken. Normaal een oase van rust, maar afgelopen winter één en al bedrijvigheid, want hier werd hard gewerkt aan de nieuwe receptie. Steffen komt uit een Koger familie die zich al generaties met het toerisme bezig houdt. Zelf bekeek hij het toerisme lang van de andere kant: hij reisde de wereld over. Als skileraar in de Oostenrijkse Alpen leerde hij Marjon kennen, een Delftse die met hem mee naar Texel kwam. Met z’n tweeën doen ze haast alles zelf. Het kleinschalige maakt de sfeer. Gasten weten wie ze zijn en merken het direct als er ergens een schilderijtje verhangen wordt. Het entertainment, waar Steffen tijdens z’n reizen ervaring mee op deed, stelt hen in staat hun gasten ook op een andere manier te leren kennen.

De verbouwingen van deze winter hebben alles te maken met de groei die camping Coogherveld doormaakt. Vanouds zaten er aan de Kamperfoelieweg drie campings op een rij: De Luwe Boshoek, Dekkerskoog en Coogherveld. Toen Steffen en Marjon Dekkerskoog konden overnemen, grepen ze die kans. In 2018 werd ook De Luwe Boshoek overgenomen en daar is nu de nieuwe receptie. Daarmee is Camping Coogherveld klaar voor de toekomst!

Bekijk de website hier!