Activiteiten

Bruuzer

Geschreven door Dennis van der Kooi

Het water op, dat is vrijheid. Wat dat betreft zitten de Texelaars natuurlijk al op de eerste rij, maar wie de vrijheid van de zee écht wil ervaren, vaart mee op de Bruuzer. De mooiste stukjes wad bekijk je dan van dichtbij, terwijl je op het weidse Marsdiep met hoge snelheid door de golven klieft.

Dat maakt de ervaring alleen maar vrijer! Het Texelse woord bruuzer dekt die lading prachtig: bruuze is “bruisen”, maar bruuzer betekent ook “wildebras”.

De weg naar het water kenden Immetje Duin en haar man John Boeijen al lang voordat ze met de Bruuzer begonnen. John werkt in de offshore, Immetje was voor 2014 nog werkzaam bij een uitzendbureau – in hun vrije tijd zochten ze de zee op. Toen ze voor zichzelf een grotere boot aanschaften (de Bruuzer RIB), ontstond al gauw het idee om ook met groepen uit te varen. Want die heerlijke ervaring, om het werk even achter je te laten en “je hoofd leeg te varen”, zoals John het zegt, delen ze graag met anderen.

Inmiddels is het bedrijf dat in 2014 werd opgericht flink gegroeid. Samen met een enthousiast team van ervaren schippers varen Immetje en John met de twee boten uit, waarvan de Bruuzer Experience zelfs speciaal voor hen is ontworpen en gebouwd. Dit schip biedt veel extra comfort, zodat ook ouderen en kinderen zich prettig blijven voelen aan boord. Verder wordt er met extra partijen samengewerkt om grotere groepen te kunnen ontvangen. Zo is met Teambuilding Texel de VOC Challenge opgezet, waarbij één groep over de oude Reede vaart, terwijl ze in contact staan met de andere groep die in Oudeschild opdrachten oplost. Er zullen vast nog vele ideeën volgen – voor het team van de Bruuzer zijn de mogelijkheden op het water eindeloos!

Bekijk de website hier!