Restaurants Accommodaties

Boutique Hotel, Lunch & Diner Café De Smulpot

Geschreven door Dennis van der Kooi

Aan de Binnenburg zit De Smulpot – dat weet iedere gast en Texelaar ook. De Smulpot is een begrip. De herberg werd in 1953 opgericht en later overgenomen door Anton Kalusche en Nancy Hopmans.

Anton – getogen Texelaar – en Nancy – bourgondische Brabantse – hadden hun sporen in de eilander horeca al wel verdiend en konden nu samen aan de slag. Een bedrijf overnemen dat zo bekend is, hoe doe je dat? “De Smulpot is De Smulpot”, vonden ook Anton en Nancy, ze zijn niet van plan veel aan het diner café te veranderen.

Natuurlijk werken ze wel op hun eigen manier, maar ze willen dat de vele vaste gasten zich welkom blijven voelen. Het hotel veranderden ze in een boutique hotel, dat zo nog beter past bij de schaal en sfeer van het diner café. Het ontbijt aan tafel wordt zeker niet alleen door hotelbezoekers gesmaakt… De Smulpot is van Anton en Nancy, maar ook een beetje van de gasten. Dorpelingen drinken een biertje, bezoekers van de maandagmarkt proeven het zelfgemaakte gebak. Van ontbijt tot diner, van ’n kop koffie tot geruime keus uit zeventien soorten wijnen op glas, van taart tot spare ribs, Smulspiezen en super malse ossenhaas – wat De Smulpot kenmerkt is dat het allemáál kan. “Je moet doen wat bij je past en wat goed voelt,” zegt Anton, maar dat hoeft ze haar gasten niet meer uit te leggen!

Bekijk hier de website!