Accommodaties

BnB de Moerbei

De Cocksdorp is het jongste dorp van Texel, maar er staan toch al heel oude bomen: de moerbei in de tuin Kikkertstraat 17 is al 110 jaar oud. Deze prachtige boom gaf z’n naam aan BnB De Moerbei. Drie kamers zijn er, elk met hun eigen badkamer, en oplettende gasten zullen opmerken dat de namen van die kamers – Nigra, Alba, Rubra – verwijzen naar verschillende moerbeisoorten.

„Toen we dit huis kwamen bekijken, vroeg de eigenaar wat we met de tuin wilden doen,” vertellen Norbert Dekker en Esther Steenvoorden. Het gezin verruilde het drukke zuiden van de provincie voor het hoge noorden van Texel om er bungalowpark ’t Eibernest over te nemen, en kwamen toen op het spoor van dit mooie herenhuis midden in De Cocksdorp – groot genoeg voor een eigen bed & breakfast. Die tuin, dat zouden ze nog wel zien. „Maar jullie kappen toch niet die moerbei?” klonk het toen bezorgd. Nee dus: de moerbei is nog steeds het stralend middelpunt van de koele tuin, waar de gasten heerlijk van de rust genieten. Behalve de boom is er ook kabbelend water en ’s avonds de laatste zon, voor de vuurtoren het overneemt.

Ook voor het gezin Dekker-Steenvoorden is de BnB relaxed en rustig. De kamers zijn helemaal naar hun eigen smaak ingericht. Ze ontmoeten er heel de wereld, hun gasten komen niet alleen uit Nederland en de buurlanden, maar zelfs uit Zuid-Afrika, Israël of Australië. Dat levert mooie gesprekken op, met enthousiaste gasten die zich graag in de watten laten leggen. En dat het hele jaar door, de mensen komen in zomer en winter, dat maakt niet uit. Gelijk hebben ze, want niet alleen Texel, ook die machtige moerbeiboom is in alle seizoenen mooi…