Blog

Bij deze drie Koger accommodaties moet je een keer geweest zijn

Geschreven door Dennis van der Kooi

Kom jij binnenkort weer naar Texel en zoek jij naar inspiratie voor je volgende overnachting? Bekijk dan even onderstaande accommodaties!

Landgoed Hotel Tatenhove

Net buiten de reuring van De Koog, maar nog middenin alles wat deze badplaats zo aantrekkelijk maakt – de duinen, het bos, de natuur – ligt, op maar een kilometer van het strand, landgoed hotel Tatenhove.


De geschiedenis ervan gaat terug tot 1934, toen de familie Tatenhove hier een klein pension begon, maar het huidige landgoed is sinds 2001 in het bezit van de familie Van der Spek. De broers Joram en Ansgar van der Spek runnen het hotel samen met een vast team.

Verder lezen over Landgoed Hotel Tatenhove? Klik dan hier!

Camping Coogherveld

Wie De Koog bezoekt, weet natuurlijk best dat hier veel toeristische voorzieningen zijn. Toch vinden veel mensen het een verrassing als ze ontdekken dat Camping Coogherveld middenin het dorp ligt: de tenten, caravans en chalets staan vlak achter de Nikadel, op een paar stappen van de Brink.

Het is het domein van Steffen Ruis en Marjon van der Reijken. Normaal een oase van rust, maar afgelopen winter één en al bedrijvigheid, want hier werd hard gewerkt aan de nieuwe receptie. Steffen komt uit een Koger familie die zich al generaties met het toerisme bezig houdt. Zelf bekeek hij het toerisme lang van de andere kant: hij reisde de wereld over. Als skileraar in de Oostenrijkse Alpen leerde hij Marjon kennen, een Delftse die met hem mee naar Texel kwam.

Verder lezen over Camping Coogherveld? Klik dan hier!

Hotel het Uilenbos

Tegenwoordig zien we het toerisme op Texel als iets heel vanzelfsprekends. Het hoort bij het dagelijks leven. Ooit was dat anders: toen de eerste “badgasten” kwamen, verhuurden Texelaars kamertjes in hun eigen huis. De kinderen sliepen dan maar even in de bijkeuken of de garage…

Zo ging het ook bij Lisette Halsema thuis. In de jaren ’90 besloten haar ouders om de stap naar een echt hotel te maken en in 1995 opende Hotel Uilenbos in De Koog z’n deuren. Toen Lisettes ouders met het hotel begonnen, hielpen zij en haar man Bert Gort al geregeld een handje mee. Dat was leuk werk en ze leerden op die manier ook al veel van de gasten kennen die er nu nog komen. Het sprak vanzelf dat Bert en Lisette het hotel over zouden nemen en inmiddels is het hun thuis.

Verder lezen over Hotel het Uilenbos? Klik dan hier!

Ben jij al eens in één van deze accommodaties geweest? Laat het ons weten in de reacties!