Blog

5 restaurants op Texel waar je heerlijk kunt lunchen

Geschreven door Dennis van der Kooi

Op Texel is er qua restaurants voor ieder wat wils. Ben jij binnenkort weer op Texel en ben je je nog aan het oriënteren over waar je wilt gaan lunchen? Bekijk dan deze vijf opties. Welke is jouw favoriet?

Hotel Restaurant Havenzicht (Oudeschild)

Heerlijk over de haven uitkijken en ondertussen lekker genieten van een goede lunch. Dat kan bij Hotel Restaurant Havenzicht. Geniet daar van broodjes met waddenzeegarnalen van de TX65, warm huisgerookte zalm, een tomatensoep of een chef salade met diverse soorten heerlijke vis.

Inn de Knip (Den Hoorn)

Zowel Hoornders als badgasten zijn hier stamgast. Ze genieten samen van wat het dorp te bieden heeft: het lamsvlees van Goënga, de kaas van Wezenspyk, de melk van Novalis… Voor de echte liefhebber is er Texelse pruimenlikeur uit ‘t Horntje. Zo komen wereldse smaken samen op één plek samen zoals maar één dorp die hebben kan…

‘t Bikkelement (De Cocksdorp)

Tussen de jaren 90 en nu is er veel veranderd op het eiland – toen ‘t Bikkelement begon, was zelfs het Texelse bier er nog niet. De ontwikkelingen in de Texelse horeca zijn aan ‘t Bikkelement natuurlijk niet voorbijgegaan, maar het bijzondere van dit restaurant is dat het altijd z’n eigen profiel heeft behouden. Dat is een nuchter profiel: geen gedoe, gewoon lekker eten, met gerechten die je wel verwacht, maar tegelijk veel te weinig vindt. Typisch is de vraag van de terugkerende gasten: hebben jullie die gebakken lever nog? Natuurlijk heeft ‘t Bikkelement die nog!

Smulpot (Den Burg)

De wintermaanden zijn voor de Smulpot warme maanden. Wie over de Binnenburg loopt door de koude winterlucht blijft graag even staan bij het overdekte terras van de Smulpot. Na een dagje uitwaaien voelt het dan ook echt als thuiskomen bij de Smulpot. Wat wij aanraden bij de Smulpot? De high-tea! Let op dat je deze wel een dag van te voren reserveert.

Paal 28 (De Cocksdorp)

Binnen in Paal 28 is het in de winter heerlijk warm bij de houtkachel. Geniet er van een warme chocomel met slagroom na een heerlijke wandeling op het strand. Daarnaast een overheerlijke maaltijdsalade met gamba’s, Italiaanse bol met warme beenham met geitenkaas en honingmosterddressing of een hamburger Paal 28 met uien, kaas, patat en saus.

Vergeet niet dit bericht te delen met al je TexelVrienden!