Blog

5 leuke dingen om te doen met je kinderen op Texel

Geschreven door Dennis van der Kooi

Leuke dingen om met je kinderen te doen op Texel zijn er zat. Maar omdat er vaak zoveel te doen is zie je op een bepaald moment de bomen door het bos niet meer. Wij van TexelVrienden hebben daarom 5 leuke dingen om te doen met je kinderen op Texel op een rijtje voor je gezet. Deze activiteiten zijn voor bij mooi weer, maar ook dingen om te doen bij slecht weer, voor verschillende leeftijden.

Het Sommeltjespad
Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad in de Dennen, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren.

Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Ze werden het meest gezien in de buurt van De Waal. Hier lag een oude grafheuvel waarop de Sommeltjes bij maanlicht dansten. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen. Als het donker wordt, komt hij weer tot leven. Langs de route gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes (stenen figuren), ‘dieren’ die op Texel leven en andere leuke dingen.

  • Afstand: 1,5km
  • Volg de bruine route
  • Start: Pelikaanweg, De Koog. Het pad is aangegeven met een wegwijzer aan de weg.

Ecomare

Als je op Texel bent, wil je natuurlijk zeehonden zien. In Ecomare kan dat van heel dichtbij, door de zeehondenopvang die hier gevestigd is. En Ecomare heeft nog veel meer te bieden, zoveel dat je er met het hele gezin een leuk en interessant dagje uit kunt doorbrengen.

Lammetjes knuffelen!

Lammetjes zijn één van de eerste dingen waar je aan denkt als je denkt aan ons mooie eiland. Schattige wollige lammetjes die dartelend en springend door het weiland gaan. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Nog leuker wordt het als je die lammetjes kunt knuffelen! Dat kan op Schapenboerderij Texel. Zij hebben het hele jaar door lammetjes. Die zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen.

De Schapenboerderij Texel is te vinden op Pontweg 77, 1791 LA Den Burg.

Vuurtoren

Een onbeschutte duintop op het noordelijkste puntje van Texel, ingeklemd tussen de Noordzee en de Waddenzee. Daar staat de Texelse vuurtoren, met een aantal voormalige dienstwoningen ernaast. Hier kun je écht voelen wat windkracht zes betekent!

Speelbos Fonteinsnol

Speelbos Fonteinsnol ligt in het gebied De Dennen, in Nationaal Park Duinen van Texel. Fonteinsnol is een echte bosspeelplaats. Vlaggenroof, boompje verwisselen, hutten bouwen met takken, dat kan hier allemaal. Je vindt hier dus geen kant-en-klare speeltoestellen maar weet vast zelf nog meer leuke dingen te verzinnen. Ook kan je de uitkijktoren beklimmen en over het bos en de duinen uitkijken. Gebruik bij het hutten bouwen alleen de losse takken die je in dit bos vindt.

Bron: Ecomare, Nu.nl