Blog

3 dingen die je gedaan moet hebben als je naar Den Burg komt

Geschreven door Dennis van der Kooi

Kom jij binnenkort lekker een middagje naar Den Burg? Dan is het zeker de moeite waard om even langs deze hotspots te gaan.

Bosma Slapen en meer…

Goed slapen is zo belangrijk, dat je er ook tijdens je vakantie nog over nadenkt. Sterker: juist wie op vakantie is, heeft de tijd en de aandacht om het perfecte bed uit te zoeken. Bij Bosma Slapen en meer weten ze er alles van: hun bedden worden zeker niet alleen door Texelaars gekocht, maar juist ook door mensen die hier op vakantie zijn.

”We leveren de bedden zelf, zelfs over de grens, bijvoorbeeld Duitsland. We maken er dan echt een uitje van, na afloop een lekker Duits biertje… Zo blijft het vakantiegevoel ook bij het leveren van het bed nog in ere!” vertelt Menno Bosma.

Goede service en kwaliteit staat voorop bij Bosma. Maar dat zie je ook terug in de winkel. Naast bedden zijn er ook nog heel veel andere accessoires te koop. Denk aan een Texels dekbed overtrek, kussens, tafels, kastjes en meer!

Bekijk de website van Bosma hier!

De Smulpot

Aan de Binnenburg zit De Smulpot – dat weet iedere gast en Texelaar. De Smulpot is een begrip. De herberg werd in 1953 opgericht en later overgenomen door Anton Kalusche en Nancy Hopmans.

”De Smulpot is De Smulpot”, vonden ook Anton en Nancy, daar moet je niet al te veel aan willen veranderen. Natuurlijk werken ze wel op hun eigen manier, maar ze willen dat de vele vaste gasten zich welkom blijven voelen. Het hotel veranderden ze in een boutique hotel, dat zo nog beter past bij de schaal en sfeer van het diner café.

Bekijk de website van De Smulpot hier!

Mucho Para Poco

De Kogerstraat in Den Burg is een even bescheiden als gezellig winkelstraatje. Het is niet de drukste van de Burger straten, maar doordat er aan het einde veel fietsers parkeren zit er toch altijd wel ”de loop in”. In dit straatje vinden we ook Mucho Para Poco, een gezellig modezaakje met bescheiden prijzen.

Wie bij Mucho Para Poco winkelt raakt als vanzelf in gesprek met de eigenaresse Astrid van Groeningen. ”Als mijn klanten geen goedendag zeggen, dan zeg ik het wel,” vertelt Astrid. Het sociale contact maakt het vak leuk, daar geniet ze van.

Astrid begon met enkele kledingrekken in andre winkels, waar andere het praatje deden – ”shop-in-shop”. Ook stond ze op markten, bijvoorbeeld op de Texelse markt. Daar hoorde ze van het pandje in de Kogerstraat en waagde ze de stap naar een eigen modezaak.

Bekijk de website van Mucho Para Poco hier!

Ben jij al bij één, of meerdere, hotspots geweest? Laat het ons weten in de reacties en vergeet niet dit artikel te delen met al je TexelVrienden!