Eten en Drinken

Recept: Laagjessalade uit De Waal

Geschreven door Dennis van der Kooi

Laagjessalade is een recept uit De Waal op Texel. Op menig dorpsetentje is dit gerecht van de partij. Het laagje bieslook geeft een mooie kleuropmaak. Gebruik een grote glazen kom of accubak, zodat alle ingrediënten goed zichtbaar zijn.

Ingrediënten

    • 2 bakjes selderijsalade
    • Bieslook
    • 5 hardgekookte eieren, in kleine stukjes
    • 200 gram hamreepjes
    • 1 blik ananas, fijngesneden en uitgelekt
    • 2 appels in stukjes
    • Beetje citroensap
    • Ruime laag fijngesneden prei
    • Ricotta (of yoghurt)
    • Mayonaise
    • 1/4 liter slagroom
    • Snufje zout
    • 1 blikje maïs uitgelekt
    • Een beetje dillezaad

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten laag op laag in de kom of bak. Vermeng de ricotta met mayonaise en slagroom, breng op smaak met een beetje dillezaad en een snuf zout.

Giet dat over de preilaag en laat het zo een nacht staan. Langzaam loopt de saus door de lagen heen. Voor het opdienen de salade nog even goed omscheppen.

Zit je nu al te watertanden? Deel dit artikel dan met je vrienden!

Bron: Smulweb.nl, Elleska